Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi mindenre érdemes gondolni a homlokzat szigetelésekor?

Mi mindenre érdemes gondolni a homlokzat szigetelésekor?
Az épület homlokzatának szigetelése nagymértékben javítja a hőszigetelt ingatlanra jellemző energetikai tulajdonságokat. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy minden évszakban, azaz fűtésszezonban, valamint azon kívül is kiemelkedő mértékű energiamegtakarítással számolhatunk.

Hogyan valósulnak meg ezek az előnyök?

Miközben egy megfelelő és szakszerűen kivitelezett homlokzati hőszigeteléssel ellátott objektumban élünk, számolhatunk azzal, hogy télen is, nyáron is komoly megtakarítás jelentkezik. Habár elsősorban az előbbi szokott a nyomós érv lenni a változtatásban, jó, ha tudjuk, hogy - főként, ha a klímaváltozással együttjáró új hatásokat is figyelembe vesszük - a nyaranta jelentkező megtakarítás is kifejezetten komoly mértékben fog jelentkezni.

A téli időszakban a fűtési energián spórolhatunk azáltal, hogy a meleg levegőt minél nagyobb mértékben képesek vagyunk az ingatlanunk falai között megőrizni, addig a nyári időszakban az otthonunk túlzott felmelegedését kerülhetjük el, ami azt fogja eredményezni, hogy kevesebbet kapcsoljuk be a ventilátorokat, illetve a légkondicionáló berendezéseket. Ráadásul, mivel ezek kisebb mértékű használatával az energiafogyasztásunk is vissza fog esni, ezért az ilyenkor jelentkező havi költségeinken is jelentős mértékben spórolni tudunk.

Az energiával való hatékony megtakarítás kifejezetten környezettudatos választásnak bizonyul, s mint ilyen, a környezeti kérdések kapcsán kifejezetten tudatos vásárlók, illetve megrendelők számára is ideális választást jelent. Az tehát ma már nem is lehet kérdés, hogy szükséges-e az épület optimális hőszigetelése. Az így megszerzett előnyöket ráadásul a későbbi generációk is élvezni és értékelni fogják.

Sokan vannak, akik nem szívesen vonatkoztatnak el a számszerű adatoktól, az ő számukra feltétlenül hasznos információ, hogy a téli, illetve fűtéssel átvészelt időszakokban (amelyek közé a tavasz és az ősz egyes időszakai is beletartoznak) akár 30-40%-kal alacsonyabb fűtésszámlával nézhetünk szembe. Nálunk, a Hozo hőszigetelés webáruházban minden szigeteléstípus megvásárolható, s precíz leírásainknak köszönhetően egyszerűen eldönthető, hogy a vásárlónak melyiket érdemes választania annak érdekében, hogy otthona komfortszintjét megemelje.

A homlokzat szigetelése

A homlokzat szigeteléséhez többféle hőszigetelő anyag, valamint rendszer található. A polisztirol vagy hungarocell szigetelésekkel szinte bármit megvalósíthatunk, kivéve a kifejezetten extrém helyzeteket. De pontosan erre való a polisztirol hőszigetelő lap is, mely kiváló tulajdonságaival, könnyű kezelhetőségével, valamint kedvező árfekvésével mind a mai napig az egyik legkiválóbb hőszigetelő alapanyagnak bizonyul.

Maga a hőszigetelés képes megoldani számos problémát! 

Ha megfelelő tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokat használunk, akkor akár a hangszigetelés terén is sokat javíthatunk otthonunk jellemzőin. Például a kőzetgyapot szigetelés kiemelten jól teljesít ezen a területen is, ahogy más szempontból is az egyik leginkább javasolt alapanyagnak bizonyul, ha hőszigetelésről van szó.

A megfelelő alapanyag kiválasztása mellett nagyon fontos kiemelt figyelmet fordítani a kivitelkezett rendszer vastagságára is, amely képes még tovább növelni a hatékonyságot. Laikusként pedig mindenféleképpen jó ötlet a komplett hőszigetelő rendszerek alkalmazása is, hiszen ezek a kész csomagok kizárólag olyan összetevők felhasználásával kerülnek összeállításra, amelyek maximálisan kompatibilisek egymással.

Az oldal tetejére