Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GYIK

» Mik a "saját márkás" homlokzati hőszigetelő rendszerek előnyei illetve hátrányai? 

A "saját márkás" termékek azok az anyagok, amelyeket a kereskedők a saját cégnevükre illetve a gyártói névtől eltérő névre neveznek el. Ezek a fantázia nevek jelennek meg a csomagoláson és az elsőre olcsó árat kínáló hirdetésekben is.

Nézzük mi van a látszólag olcsó ár mögött!

 1. Az egyik legfontosabb hátrány az úgynevezett "saját márkás" termékekkel kapcsolatosan az, hogy ezen termékek után nem a gyártó vállalja a garanciát, hanem maga a kereskedő. Az a kereskedő, aki valószínűleg csak bérli a helyiségét és lehet, hogy pár hónap múlva már más néven, más helyen folytatja a tevékenységét. A garanciát ebben az esetben senkinél nem lehet majd érvényesíttetni.
  Az eredeti gyári márkáknál minden esetben a gyártó vállalja az esetleges garanciális felelősséget.
 2. A másik gondot a "saját márkás" termékek forgalomba hozatalához szükséges engedélyek, hatósági vizsgálatok hiánya okozhatja. Sok esetben nem a termékhez tartozó dokumentációt kapja a vásárló, hanem egy hasonló termék a papírjaival történik az értékesítés.
  Eredeti gyári termék esetén rendelkezésre áll az összes forgalomba hozatalhoz szükséges engedély.
 3. Szintén probléma a "saját márkás" termékeknél az anyag gyártójának, nevének és elérhetőségének a hiánya. Tegyen egy próbát, kérdezze meg vásárláskor a termék gyártójának nevét, adatait. A válaszból eldöntheti, mennyire hiteles kereskedővel van dolga.
  Az eredeti gyári anyagoknál a csomagoláson egyértelműen fel van tüntetve a gyártó és annak elérhetősége így kérdéseivel közvetlenül fordulhat hozzájuk is.

Elmondható tehát, hogy a vásárláskor olcsóbbnak tűnő "saját márkás"anyagok rövid időn belül komoly gondokat és hatalmas költségeket okozhatnak.
Vásároljon körültekintően!

» Valóban akár saját magamnak is elvégezhetem a hőszigetelést a hőszigetelő rendszerekkel?

A homlokzati hőszigetelés házilag az alábbi lépésekben végezhető el:

 1. Az először rögzítse fel a lábazati indítósínt (kezdősínt) dűbellel.
 2. Keverje be a polisztirol ragasztót.
 3. A szigetelő lapot kenje be a ragasztóval kb. 1-2 mm vastagságban a szélein (nem a vastagsága mentén) és tegyen még két-három "pogácsát" a felületére is, ezzel biztosítja a fal mögötti szellőzést. A szigetelő lapokat ragassza fel a falra és igazítsa síkba.
 4. A polisztirol ragasztó kötését követően -ha szükséges- dűbellel erősítse a szigetelő lapokat a falhoz (kb.4-5 db/nm).
 5. Ragassza fel a sarokvédő profilokat az ajtók, ablakok sarkaira, éleire.
 6. Hordjon ragasztót a szigetelő lapokra és ágyazza bele az üvegszövet hálót kb. 10-20 cm-es átfedéssel.
 7. A ragasztó kötése után hordja fel az alapozót majd a díszvakolatot ill. homlokzatfestéket.

Figyelem! Az anyagok használatánál minden esetben tartsa be a gyártó utasításait!

Jó munkát!

» Mit takar a szolgáltatásaikban említett tanácsadás? Ez ingyenes?

A szaktanácsadás minden kedves webáruházunkban vásárló ügyfelünkre vonatkozik teljesen ingyenesen. Minden felmerülő kérdésre a szigeteléssel és a nálunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban pontos felvilágosítást adunk.
Akár a szigetelési munkák végzése közben is hívhatnak minket, ha elakadnának, vagy valami tisztázandó dolog jut eszükbe.
Ha kéri, díjmentes szaktanácsadást nyújtunk Önnek.

Hívjon minket bátran!

» Hogyan zajlik a megrendelt termékek szállítása?

A megrendelt anyagokat képzett munkatársaink saját teherautóinkkal szállítják ki a lehető legrövidebb időn belül, így hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően akár még a megrendelés napján Önnél lehet a megrendelt szigetelőanyag, vakolat.
A megmaradt anyagokat visszavesszük*, így Ön nálunk csak annyit költ, amennyi valóban szükséges.
(*A visszavétel feltételeiről előzetesen tájékozódjon!)

Hívjon minket bátran!

Az oldal tetejére