Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Újgenerációs EPS, avagy a grafitos hungarocell

Újgenerációs EPS, avagy a grafitos hungarocell
Ha korszerűsít vagy építkezik, és az energiahatékonyság a vezető szempont, gondoljon a grafitos hungarocellre.

A grafitos hungarocell egy lehetséges választás, melynek hővezetési tényezője akár 20%-kal is kedvezőbb lehet a hagyományos hungarocellhez képest.

Manapság, amikor olyan nagy hangsúlyt fektetnek az energetikai követelmények teljesítésére, a hőszigetelő anyag kiválasztására, fontos energiahatékonysági szempontokat kell figyelembe vennünk.

Előreláthatólag 2022-től “közel nulla energiaigény” lesz az elvárás az újonnan épülő házakkal szemben. A mérce magas, és a cél egy régi épület felújításánál is az energiaigény minimalizálása. Ez viszont alapos és átgondolt anyagválasztást, továbbá egy helyes felújítási sorrendet feltételez.

Cégünk, a Hozo hőszigetelés webáruház széles választékkal várja vásárlóit. Kínálatunkban megtalálhatóak a legnépszerűbb szigetelőanyagok, és minden esetben igyekszünk az újgenerációs szigeteléseket is elérhetővé tenni az Önök számára.

Ezek egyike például a grafitos hungarocell vagy EPS (expandált polisztirol), mely a hagyományos fehér polisztirollapok egy továbbfejlesztése.

Mindegyik szigetelőanyag másban jó

Nem mindenki jártas szigetelőanyagokban, ezért jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi a különbség köztük, és hova, mit érdemes venni? Mint ahogy külső homlokzati szigeteléskor is épületenként más-más lehet a megfelelő, úgy igaz ez a belső szigetelésre is.

Házfelújításoknál manapság legtöbben a homlokzati hőszigetelést választják kezdésnek. Az ingatlan állapota, a homlokzat alapanyaga, vastagsága vagy akár a fal tájolása is meghatározhatja a szigetelőanyag választásunkat.

Egyre népszerűbb az értékmentés. Régi vályogházak esetén például a gyenge, illetve közepes páraáteresztő képességgel rendelkező polisztirolt nem ajánljuk, de jó megoldás lehet a kőzetgyapot szigetelőanyag. Kőzetgyapot esetén a szálas szerkezetnek köszönhetően a pára könnyebben mozog, ami vályog esetén különösen fontos.

Grafitos hungarocell benti és kinti felhasználásra

A hagyományos hungarocellt tartósan 70 °C feletti hőmérsékletnek kitett homlokzatra például nem ajánljuk. Magas hőmérséklet esetén hőre lágyuló, ami csökkenti a terhelhetőséget és a méretállandóságát, ami a homlokzat károsodásához vezethet (felületi repedések képében).

A grafitos hungarocell a hagyományos fehérnek egy továbbfejlesztett változata. Színe szürkés, mivel a polisztirol gyöngyöket grafitadalékkal keverik. A kétféle hungarocell alkalmazási területe, és a felhasználási technológiája tulajdonképpen megegyezik. A grafitos hungarocell a grafitadaléknak köszönhetően visszaveri a hőt, ezért akár 25 százalékkal is magasabb lehet a hőszigetelő képessége. Ebből kifolyólag kisebb vastagság mellett nyújtja ugyanazt, amit a hagyományos, vastagabb EPS.

Lábazati szigetelésre viszont, ahol a pára, nedvesség lezárása fontos, a hagyományos EPS-t javasoljuk.

A grafitos hungarocell 100-as nyomószilárdságú, ezért benti lépésálló födémszigetelésnek is ajánljuk. Padlófűtés lerakása után további előnyös tulajdonsága, hogy lassítja a padló lehűlését.

Webáruházunkban a grafitos hőszigetelő rendszer mellett grafitos lépésálló szigetelés és grafitos homlokzati szigetelőanyagok közül is válogathat. Tekintse meg kínálatunkat, ahol a legújabb technológiájú termékek is jelen vannak.

Az oldal tetejére