Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spóroljon a fűtésszámlán

Spóroljon a fűtésszámlán
Próbál takarékoskodni, amin tud, a luxuskiadásokat már rég kizárta, de még mindig nehezen jön ki a fizetéséből? Van megoldás! Hőszigetelje házát és tartsa bent a hőt!

Spóroljon akár 60 ezer forintot a fűtésszámlán

Lehet, hogy azt gondolná, hogy a rezsin csak úgy lehet spórolni, ha mindig elzárja a vizet és lekapcsolja a villanyt, ha épp nem használja, illetve letekeri a fűtést és inkább magára vesz még egy réteg ruhát. Természetesen ezek is jó módszerek, azonban van ennél sokkal kevésbé kellemetlen és hatékonyabb megoldás is.

A hő 30 százaléka a falon át távozik

Nem megfelelően hőszigetelt épületeknél a hő mintegy harminc százaléka a falon át távozik, így hiába szereltet be új nyílászárókat, nem tudja megakadályozni, hogy az utcát fűtse. Egy téglából épült, hőszigetelő réteg nélküli családi háznál, havi 25-30 ezer forintos fűtésszámlával kalkulálva mintegy évi 90 ezer forintot dobunk ki az ablakon azzal, hogy otthonunk fala nem képes bent tartani a hőt.

A hőszigetelés egyszeri, tartós befektetés

Ha nem gondoskodik a megfelelő hőszigetelésről, fel kell készülnie arra, hogy az elkövetkezendő években folyamatosan pazarolnia kell az energiát, amely amellett, hogy a környezetvédelem szempontjából sem túl előnyös, jelentős összegeket vesz ki a pénztárcájából. A hőszigetelés beépítése egyszeri munkát és költséget jelent. A művelet régi építésű házak esetében utólag is elvégezhető, ha azonban most építkezik, még egyszerűbb a megoldás a falak, padlók, födémek szigetelésére.

Háromféle megoldást ajánlunk erre a célra, a hungarocell (polisztirol) lemezt, az XPS (zártcellás) lapot és a kőzetgyapotot. Mindhárom anyag remek hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik: a hungarocellt általában homlokzatok, az XPS lapot padlók és lábazatok, a kőzetgyapotot pedig tetők, homlokzatok, födémek és padlók szigetelésére használják.

Melyik hőszigetelő anyagot válasszam?

Ha a hőszigetelési munkálatokat maga szeretné elvégezni, de nem tudja, melyik lenne a legmegfelelőbb anyag háza szigeteléséhez, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén és szakembereink szívesen segítenek!

Az oldal tetejére