Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ha fürdőszoba, akkor csakis az impregnált gipszkarton

Ha fürdőszoba, akkor csakis az impregnált gipszkarton
Az impregnált gipszkarton használata olyan helyiségekben hasznos, ahol vízzel érintkezhet, ez tehát első sorban a konyha és a fürdőszoba.

Ma már új építésű ingatlanunk kialakítása vagy meglévő fürdőszobánk felújítása során sem kell lemondanunk a kényelemről, hála az impregnált gipszkartonnak. A ma már jól ismert halványzöldes, impregnált gipszkartont pontosan az olyan helyiségekhez találták ki, mint a konyha és a fürdőszoba. Fontos azonban tudnunk, hogy az impregnált felület nem egyenlő a vízállóval. Felhelyezése aprólékos munkát igényel, tekintettel a fürdőszobák általános tulajdonságaira és a biztos vízhatlanságra, de megéri!

Hol alkalmazza az impregnált gipszkartont?

Nevéből adódóan az impregnált gipszkarton használata olyan helyiségekben hasznos, ahol vízzel érintkezhet, ez tehát első sorban a konyha és a fürdőszoba. Leggyakrabban a fürdőszobában használják. Előnye, az egyszerűsége, a mobilitása, a költséghatékonysága.

További jó tulajdonságának tudhatjuk be, hogy a gipszkarton bár nem terhelhető a végletekig, a fürdőszobai fal szükségleteinek megfelel és csempézhető! Csempézés esetén figyeljünk arra, hogy a gipsz és a cement nem jönnek ki egymással! Cementbázisú csemperagasztó használata előtt feltétlen szükséges alapozót használnunk. A gipszkartonnak van hátránya is, hiszen „papírvékony”, de ez ellen is könnyedén tehetünk a lapok közé helyezett hangszigetelő lemezzel.

A csempézéshez, a kisebb polcok rögzítéséhez, a szerkezet felépítéséhez, hangszigeteléséhez és egyebekhez szükséges alapanyagokat, kellékeket mind megtalálja webáruházunkban.

Hogyan áll ellen a víznek?

Az impregnált gipszkartonlapok vízfelvételt gátló alapanyagok felhasználásával készülnek. Ennek a hozzáadott plusz anyagnak köszönhetően vízfelvételük jóval kisebb a hagyományos gipszkartonéval szemben. A termék további jó tulajdonsága, hogy a helyiség páratartalmának helyreállása után az impregnált lapok károsodása nélkül száradnak a felületek.

Ugyanakkor ezek a lapok sem állják ki a víz minden próbáját. Nem szabad locsolni őket, és nem érintkezhetnek intenzív vízzel, párával a rendszer megfelelő kiépítéséig. A kifogástalan ellenállás érdekében elengedhetetlen a folyékony vagy lemezes vízszigetelés, a folyékony fólia és a hajlaterősítő alkalmazása is.

Az impregnált gipszkarton tartóssága nagyban függ még a tudatos és rendszeres szellőztetéstől is. Ügyeljünk tehát arra, hogy nagy fürdőzések után mindenképp szellőztessük ki a helyiséget. Nagy családnál, ahol ráadásul fürdőzni is szeretnek, beszerezhetünk különösen ellenálló lapokat, melyek akár 80%-os páratartalom mellett is kiállják a próbát. Ez az időtálló és minőségi impregnált gipszkarton kapható a webáruházunkban is.

Aprólékos munka

Mivel fürdőszobáról beszélünk, alapvetőleg is felmerül, hogy általánosságban a legszűkebb helyiségről beszélünk, ahol mindent ki kell centizni. Felhelyezés során pedig képbe kerül a szabászat, hiszen a fürdőszobában van a legtöbb kötött dolog és a legtöbb elfedni való cső. Gipszkarton előtétfallal esztétikusan elfedhetjük a bojler csöveit, de magát a bojlert nem, így annak helyét pontosan ki kell szabnunk. Ilyen esetekben gondolnunk kell az esetleges javításokra is, így fontos, hogy pár milliméteres helyet mindig hagyjunk ki az ilyen területeknél.

Ugyanilyen gondos munkát kíván meg a csap, a WC-tartály, a zuhanyfülke és az ablakok környékének gipszkartonozása is. Ezektől a finom munkálatoktól sem kell megijedni, türelemmel, tervezéssel és odafigyeléssel kifogástalan végeredményhez juthat Ön is.

Kérdés esetén pedig bátran fordulhat hozzánk bármelyik elérhetőségünkön.

Az oldal tetejére