Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A hungarocell glettelése

A hungarocell glettelése

A glettelés szerepe, hogy előkészítse a falfelületet az utolsó, díszítő lépéshez, illetve megfelelően egyenletes felületet hozzon létre ahhoz, hogy a végső falfelület valóban szép és sima legyen.

A hőszigetelések esetében a hőszigetelő lapok kiválasztásán túl a megfelelő rögzítés, valamint a végső felület kialakítása és az ahhoz használt alapanyagok minősége is meghatározó szempont abban, hogy elégedettek legyünk a végeredménnyel.
Nézzük, mi is az a glettelés és hogyan zajlik a hungarocell glettelése.

Mi mindenre van szükségünk a hungarocell és egyéb anyagok gletteléséhez?

A megfelelő glett alapanyag kiválasztásán felül az eszközigény nagyjából ugyanaz beltéri, illetve kültéri glettelés esetén. Az anyag falra való felhordásához szükség van glettelővasra, de abban az esetben, ha kifejezetten nagy felületek simítása történik, akkor az alumínium léc, illetve fogantyús vakolatfelhordó-lap is nagy hasznunkra lehet. Egy saroksimító kanál, valamint egy nagy szivacsos simítólap is nagyon hasznos, ha valóban szép munkát szeretnénk végezni.

Hogyan válasszunk megfelelő glett alapanyagot?

Glettelni a beltéri és a kültéri falfelületeket is lehet, de figyelni kell arra, hogy mindig a körülményekhez jól alkalmazkodó, illetve azokat tűrő alapanyagokat alkalmazzunk. A beltéri gipszek esetén a beltéren való alkalmazás javasolt.

Diszperziós glett használata javasolt, ha tartósan ellen kell állnia a nedvességnek. A meszes anyagok alkalmasak a kívül-belül nedves falak esetén, a kiemelkedő páraáteresztő képesség miatt, amely így segíti a falakat abban, hogy megfelelően szellőzzenek. Olyan helyzetekben, amikor mechanikai hatásokkal szemben is ellenállónak kell lenni, akkor a cementbázisú anyagok lesznek hatékonyak.

Az anyag kikeverésénél arra kell figyelni, hogy a sűrűség nagyjából olyan legyen, hogy ha a feje tetejére hordjuk az eszközünket, akkor ne pottyanjon le róla.

Hungarocell beltéren, hungarocell kültéren?

A hungarocell lapok és más díszítő elemek gyakran megjelennek a lakások belső terében is. Amennyiben az illeszkedésnél szeretnénk ezeket teljesen egyenletessé tenni, vagy például festeni vagy tapétázni szeretnénk az adott felületet, és nincsenek különleges igények vagy körülmények, akkor az egyszerű gipsz alapú glett tökéletesen be fog válni.

A jellemzően kültéren, elsősorban az épületek homlokzatán alkalmazott hőszigetelő polisztirol vagy hungarocell lapok esetén más anyaggal szoktuk megoldani a glettelés feladatát. A lapok rögzítése után következik ugyanis az üvegszövetháló beágyazása, valamint a hungarocell glettelése, amelyhez az Isofix szálerősített polisztirol (hungarocell) ragasztó a tökéletes megoldás.

Megbízható választás - a komplett hőszigetelő rendszerek

Láthatjuk, hogy sokféle szempontot át kell gondolni, ha jól szeretnénk választani. Webáruházunkban levesszük a felesleges kockázatok terhét a válláról és komplett hőszigetelő rendszereket állítottunk össze, amelyekben minden anyag tökéletesen kompatibilis egymással. A rendszer elemeit alkotják az EPS hőszigetelő lapok, az üvegszövet, a ragasztó, az alapozó, valamint a színvakolat is.

Önnek nincs más teendője, mint az igényeinek, valamint az épület falazatának megfelelő hőszigetelő anyagot kiválasztani, s azután a szigetelés vastagsága alapján válogathat a különböző komplett hőszigetelő rendszerek közül, amelyek minden olyan alapanyagot magukban foglalnak, amelyre Önnek a tökéletes hőszigetelés kialakításához szüksége lehet.

Ha fontos Önnek a minőség, a megbízhatóság és a tartósság, akkor válasszon kiváló alapanyagaink közül!

 Building photo created by jcomp - www.freepik.com

Az oldal tetejére