Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A homlokzatszigetelés előnyei

A homlokzatszigetelés előnyei
Mielőtt rászánná magát egy többletkiadásra, természetes, ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy jól dönt, és befektetése megtérül majd.

Egy nemrég végzett kutatás kimutatta, hogy a magyar háztartások, főleg a családi házak energiafelhasználását korszerűsítések révén közel 50%-kal lehetne csökkenteni.

A tanulmány készítői arra az eredményre jutottak, hogy az energiamegtakarítás nagysága miatt a családi házak esetében jobb befektetésnek számít a nyílászárócsere és a hőszigetelés mintha a háztartás a bankba tenné a pénzét. Az vizsgált esetek döntő többségében kevesebb mint 5 év alatt térült meg az ingatlanon elvégzett beruházás.
Az említett kutatásból kiderül az is, hogy a háztartások mindössze 25%-a cserélte le a nyílászáróit vagy szigetelte le épületét.
 
Érdemes tehát végiggondolni egy átalakítás, korszerűsítés, hőszigetelés elvégzése előtt az adott megoldás előnyeit, hogy meggyőződjön arról, valóban megéri belevágni a feladatba.
Az alábbiakban olvashatja a homlokzatszigetelés beépítésével járó előnyöket; ha most építkezik, ezek alapján mérlegelheti, hogy az ön számára érdemes-e alkalmaznia ezt a megoldást.

Egyszeri befektetés

homlokzatszigetelés csak egyszer kerül pénzbe, onnantól kizárólag az előnyeit élvezheti. A művelet régi építésű házaknál utólag is elvégezhető, de ha most építkezik, még egyszerűbb. Egy átlagos családi ház esetén a befektetés pár év alatt megtérül.

Rengeteget spórolhat a fűtésszámlán

Az épületek hőveszteségének nagyjából harminc százaléka a falon keresztül távozik. Egy átlagos, nem hőszigetelt téglaház hőátbocsátási tényezője körülbelül 1,3 W/m2K. Évi fűtési költségként háromszázezer forinttal számolva, ennek harminc százaléka alapján kilencvenezer forintot dobunk ki az ablakon azzal, hogy a ház homlokzata nem hőszigetelt. A falakat egy nyolc centiméter vastag szigetelőlappal ellátva körülbelül 0,5 W/m2K értékű hőátbocsátási tényezőt érhetünk el, tehát a fűtési veszteség jóval kevesebb, harmincnégyezer forint körüli összeg, így körülbelül hatvanezer forintot takaríthatunk meg évente kellő vastagságú szigetelőlap alkalmazásával.

Védi a környezetet

A pocsékba ment energia nem csak a családi kasszát károsítja, hanem a környezetünket is, hiszen a nem megfeleően szigetelt falak miatt megnövekedett energiaigénnyel párhuzamosan nő otthonunk károsanyag kibocsátása is. Ha azonban a ház hőszigetelése megfelelő, kevésbé kell fűtenünk, amivel jelentős mennyiségű energiát spórolhatunk.

Személyre szabott hőszigetelési megoldások

Többféle szigetelőanyag közül választhat attól függően, melyik illik legjobban háza igényeihez illetve milyen típusú épületszerkezetet szeretne szigetelni. Házak homlokzatszigeteléséhez általában a hungarocell (polisztirol) lapokat, a lábazat és a padlók szigeteléséhez XPS (zártcellás) lapokat, a tető és a födém szigeteléséhez pedig kőzetgyapot lapokat használnak.

Ha ön is szeretné élvezni a homlokzatszigetelés nyújtotta előnyöket és csökkentené a fűtésszámláját, szerezze be most tőlünk a szükséges szigetelőanyagokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hőszigetelés
Az oldal tetejére